У вижницькому дитячому таборі рятувальники спільно з волонтерами провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

З метою запобігання виникнення нещасних випадків із дітьми під час їхнього відпочинку у літніх таборах, рятувальники проводять ряд різноманітних заходів. Так, 7 серпня співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області спільно з волонтерами обласної організації Червоного хреста та Добровільного пожежного товариства провели Інформаційно-розважальний захід у дитячому таборі відпочинку «Юність» у смт. Берегомет Вижницького району.

Під час проведення заходу організатори намагалися не лише ознайомити дітей із основними правила безпечної поведінки в літній період, але й практично навчити дітей діяти в екстремальних ситуаціях.. Захід розпочався із ознайомлення дітей під час відпочинку на воді, у лісі, у побуті, як діяти у разі пожежі чи у випадку виникнення надзвичайної події. Після теоретичної частини розпочалась практична частина. Дітей навчали як потрібно діяти під час пожежі та надавати першу невідкладну допомогу.

Із допомогою представників організації Червоного хреста діти на власноруч могли спробувати як надати допомогу людині при утопленні та отримали навички проведення непрямого масажу серця та штучного дихання. Їм також роз’яснили основні правила допомоги при укусі змії та різних видах травм. І не дивлячись, що діти вперши виконували такі завдання вони досить вміли впоралися із поставленим завданням. Одночасно з цим рятувальники та працівники Добровільного пожежного товариства демонстрували дітям як користуватися первинними засобами пожежогасіння. Малеча мала змогу самотужки з допомогою вогнегасника загасити умовну пожежу.

Наприкінці заходу святковий настрій вихованцям дитячого табору створила команда дружини юних пожежних «Стоп-кард», що є переможцем обласного фестивалю ДЮП. Учасники команди підготували у формі КВК цілу розважальну програму і повчали глядачів, як діяти в різних надзвичайних ситуаціях.

Діти дякували гостям за гарно проведене свято і обіцяли дотримуватись правил безпеки та запрошували рятувальників знову в гості.

Проведення таких заходів Управління ДСНС України у Чернівецькій області приділяє важливе значення. Завдяки такій проведеній роботі можна бути впевненими, що діти в екстремальній ситуації не розгубляться і вдасться попередити виникнення різних надзвичайних подій із дітьми під час літнього відпочинку. Про це повідомила прес-служба УДСНС України в чернівецькій області.

peredplata