Влада продовжує війну з чернівецьким телеканалом ТВА, – Микола Томенко

Влада продовжує війну з чернівецьким телеканалом ТВА, - Микола Томенко\”Як голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, беру під свій контроль розвиток події навколо телеканалу ТВА та буду ініціювати на найближчому засіданні Комітету розгляд і вивчення цієї ситуації\”, йдеться в заяві Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України Миколи Томенка.

Заява Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України Миколи Томенка

Я, як голова Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України, занепокоєний скандальною і безпрецедентною ситуацією, що склалося навколо чернівецького телеканалу ТВА – канал не мовить вже два тижні.

Як посадовцю і громадянину, мені важко розібратися у логіці місцевих чиновників, які одночасно публічно висловлюють співчуття журналістам ТВА та у той же час звертаються із безпрецедентним для України листом до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, у якому радять членам регуляторного органу відібрати ліцензію у телеканалу.

Викликає занепокоєння той факт, що війна між владою та телеканалом вже давно вийшла за рамки суто регіонального конфлікту і набула всеукраїнського значення. В результаті цього конфлікту півсотні працівників телеканалу вже опинилися без роботи, а сотні тисяч глядачів – об’єктивної інформації.

Як голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, беру під свій контроль розвиток події навколо телеканалу ТВА та буду ініціювати на найближчому засіданні Комітету розгляд і вивчення цієї ситуації.

На мою думку, вищенаведені факти свідчать про прямий тиск з боку влади на ТВА, про відверте ігнорування можновладцями чинного законодавства та свідоме блокування законного права телеканалу на відновлення свого мовлення. Тому вже зараз я звертаюсь до правоохоронних органів із вимогою оперативно розібратися у ситуації, що склалася навколо цього телевізійного мовника.

peredplata