Сільськогосподарські підприємства Сокирянського району розпочали підготовку до посіву озимих культур

Враховуючи науково обґрунтовані терміни для проведення посіву озимих зернових культур та ріпаку за максимально сприятливих для цього умов, сільськогосподарські підприємства району планують розпочати посів озимих культур з 25 серпня.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації в цьому році озиминою по всіх видах господарств планується засіяти 4669 га. На даний час підготовлено 828 га площі. Середні витрати на посів озимих культур в розрахунку на 1 га ріллі по господарствах району складатимуть в межах 3072,9 гривень.

Загалом на проведення комплексу осінньо – польових робіт в тому числі і збір урожаю в поточному році сільгосппідприємствам району планується залучити коштів у сумі 33 млн. 381 тис.грн. Зокрема, на збір урожаю передбачається 12 млн.301 тис.грн, на догляд за посівами – 13 млн.550 тис.грн., на посів озимини – 5 млн. 800 тис.грн, на зяблевий обробіток грунту – 1 млн.730 тис.грн. Вказані кошти будуть спрямовані на оплату праці робітників, придбання посадкового матеріалу, міндобрив, паливно-мастильних матеріалів, запчастин. Про це повідомив офіційний веб-сайт Сокирянської районної державної адміністрації.

peredplata