На Сторожинеччині обговорили процес стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць

Сьогодні в районній державній адміністрації відбулося засідання круглого столу на тему: «Стимулювання створення та збереження робочих місць і збереження ефективної зайнятості в Сторожинецькому районі». У заході взяли участь представники районного центру зайнятості, управління економічного розвитку та інфраструктури районної державної адміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі, Центральної районної лікарні, окремих підприємств району, місцевих ЗМІ тощо. У ході зустрічі обговорено низку питань. Зокрема, стосовно виконання Закону України “Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць”, інвестиційні проекти в Сторожинецькому районі, реалізації статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, легалізації трудових відносин, реалізації статей 26, 27, 28, 30, 31 Закону України “Про зайнятість населення”.

Під час обговорення питань відзначено, що з метою створення нових робочих місць, пріоритетними напрямками залучення інвестицій для району є розвиток агропромислового комплексу, активізації будівництва, впровадження енергозберігаючих технологій, участь району у проектах транскордонного співробітництва, розвиток туристично-рекреаційного комплексу тощо.

Також зазначено, що питання легалізації робочих місць та виплати заробітної плати перебуває на постійному контролі районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, яка працює в цьому напрямку.

За підсумками засідання круглого столу, наголошено на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців району щодо змін в законодавстві з питань зайнятості та створення нових робочих місць. Відтак, вирішено провести наступне засідання за участю підприємців району. Про це повідомив офіційний сайт Строжинецької районної державної адміністрації.

peredplata