Учасники Aleksandrov Rally прибули на Буковину

16-18 серпня у Чернівецькій області відбудеться одна з найвидовищніших та найвідоміших гонок України – «Александров Ралі». Цього року етап, присвячений пам’яті видатного спортсмена та інженера Андрія Александрова, відбудеться у статусі 12-го етапу Кубка Європи з ралі з коефіцієнтом «5» (минулого року у «Александров Ралі» був коефіцієнт «2»), 4-го етапу Чемпіонату України з ралі, а також як 6-й етап Чемпіонату Росії з ралі.
Станом на 12 серпня 2013р. зареєстровано 66 екіпажів та 13 команд, які представлятимуть Україну, Росію, Білорусію, Казахстан та Латвію. Така кількість учасників є рекордною для будь-якого українського етапу ралі, який відбувався на гравійних шляхах, за всю історію українського автоспорту. Ще один рекорд цьогорічного «Александров Ралі» національного масштабу – участь у ньому понад 30 повнопривідних машин.

Через те, що цього року «Александров Ралі» також є виїзним етапом Чемпіонату Росії з ралі, представництво команд країни-сусідки більше, ніж потужне: до участі зареєструвалися 19 російських екіпажів. Серед українських екіпажів – лідер абсолютного заліку Валерій Горбань, Олексій Кікірешко, Микола Чмих, Юрій Кочмар, Антон Кузьменко, Віталій Пушкар, Олександр Салюк-молодший. Напередодні офіційного старту 15 серпня поблизу Берегомета відбудуться офіційні тестові заїзди.

Під час проведення змагань учасники мають подолати 12 спецділянок загальною бойовою дистанцією (це довжина усіх спецділянок) 180км. Така дистанція – відповідність до вимог Міжнародної автомобільної федерації (FIA), що висуваються до міжнародних ралі з коефіцієнтом «5». Загальна довжина маршруту змагань – понад 642км. І цього року він майже увесь проходитиме гравійними дорогами (99,5%).

У суботу екіпажі долатимуть спецділянки «Шурдин», «Плоска» і «Буковина». А в неділю, заключний день гонки, програму ралі складе нова частина його розкладу (спецділянки «Аква Плюс», «Орлине Гніздо» і «Супер Крос»). Легендарний «Шурдин», що проходить через однойменний перевал на висоті понад 1000м над рівнем моря, – традиційно улюблена спецділянока екіпажів. Цього року його траса складає понад 27км. Щодо спецділянки «Супер Крос», то вона цього року виконуватиме роль міського суперспешл: якщо до інших ділянок необхідно буде доїжджати на автомобілі, «Супер Крос» знаходитиметься безпосередньо у Чернівцях – на добре знаній трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос», що на вул. Руській.

Штаб ралі, медіа-центр, закритий і сервісний парки цього року розташуються у туристичному комплексі «Аква-Плюс», що під Чернівцями. Відповідно до міжнародних традицій, усі охочі можуть без будь яких перешкод пересуватися територією сервіс-парку, спілкуватися із технічними командами, а якщо пощастить – то й сфотографуватися із спортсменами.

А 17 серпня (у суботу) о 9:30 та о 15:00 з автостанції на вул. Садовій від’їжджатимуть автобуси до глядацької фан-зони. Ними ж вболівальники зможуть повернутися до Чернівців.

Втім, сфотографуватися із улюбленими спортсменами на фоні бойових машин ралі зможуть усі, хто прийде 16 серпня о 19:30 на Соборну площу Чернівців – на урочисту церемонію відкриття Міжнародного ралі «Александров Ралі». Церемонія нагородження відбуватиметься так само – на Соборній площі. Але вже о 17:30 18 серпня (у неділю).
Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata