На персоніфікацію РРО залишилось трохи більше місяця

У Чернівцях триває персоналізація РРО. Наразі 806 РРО або 44,75% перейшли на систему дистанційного автоматичного звітування.

Саме така кількість реєстраторів розрахункових операцій нового покоління вже формує касову стрічку в електронному вигляді та автоматично через мережу Інтернет передає інформацію про операції з готівкою на сервери Міністерства доходів і зборів України.

Наразі число оновлених цифрових апаратів, що вже звітують у режимі «он-лайн», продовжує щоденно стрімко зростати, адже до завершення відведеного правовим полем адаптаційного періоду, залишилось обмаль часу.

Однак, ще чимало чернівецьких бізнесменів з різних причин не змогли оцінити переваг нового податкового «он-лайн» сервісу.

Варто врахувати, що з 1 жовтня реєстрацію касової техніки, яка не забезпечує передачу контрольно-звітної інформації буде примусово скасовано. Тому часу залишається надзвичайно мало.

Нещодавно в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях відбулась чергова нарада, на якій представники сервісних організацій висловлювали стурбованість ситуацією, яка склалась. Зокрема, створенням зайвого ажіотажу у останні дні перехідного періоду. Тому, підприємцям необхідно поквапитись та якнайшвидше звертатись до «сервісників», щоб не доводити справу до сплати штрафів.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях радить підприємцям не чекати останнього дня, а привести свою касову техніку у відповідність до вимог діючих нормативно-правових актів.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata