За пересуванням автомобільної техніки лісгоспів Буковини стежить супутник

Кожен виїзд автомобіля з гаража і кожен літр пального – усе на рахунку. Буковинські лісівники впровадили ще одне нововведення у виробничий процес, завдяки якому з максимальною точністю можуть сказати, де знаходиться їхня автомобільна техніка і скільки пального залишилося в її баці. Встановлення GPS-трекерів та датчиків контролю пального, як і електронний облік деревини, покликано зробити процес лісозаготівлі ще більш прозорим.

– Якщо постійно ведеться контроль, то люди відчувають відповідальність і не можуть дозволити собі вчинити ті чи інші зловживання, – впевнений начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан.

Зазначену систему GPS-моніторингу впроваджено у роботу державних підприємств «Берегометське лісомисливське господарство» та «Путильське лісове господарство». Нею обладнують лісовозну техніку, екскаватори, самоскиди та спецавтомобілі. Наразі прилади стеження встановлено на 14 одиниць автомобільної техніки у ДП «Берегометське ЛМГ» та 12 у ДП «Путильське ЛГ». Проте у лісгоспах запевняють, невдовзі обладнають ними усі автомобілі підприємств.

Уже після перших кількох місяців роботи з GPS-трекерами та датчиками контролю пального у лісогосподарських підприємствах побачили чимало переваг: менше витрат на контроль за пересуванням автомобільної техніки, менше роботи із паперами, легше планувати маршрути автомобілів та визначати необхідну кількість пального для поїздки.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata