На Буковині у 36 дитячо-юнацьких спортивних школах 40 видами спорту займається майже 15 тисяч дітей

Сьогодні, 9 вересня, на селекторній прес-конференції заступник начальника управління фізичної культури і спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Богдан Вітовський розповів про залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом та популяризацію здорового способу життя у контексті реалізації соціальних ініціатив Глави держави «Діти-майбутнє України». Він зауважив, що забезпечення кожної школи сучасним спортивним майданчиком – першочергове завдання влади. «З ініціативи Уряду та за умови співфінансування робіт ми запланували побудувати і реконструювати 123 дитячих та 45 спортивних майданчики», – сказав посадовець.

За його словами, на Буковині функціонує 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких майже 40 видами спорту займаються 14 911 учнів. «Наша область гідно представлена на численних змаганнях державного та міжнародного рівня – цього року з олімпійських та не олімпійських видів спорту до збірних команд України увійшло понад 100 спортсменів Буковини. Вже підготовлено 19 майстрів спорту України, 109 кандидатів у майстри спорту та 112 спортсменів першого розряду», – наголосив Богдан Вітовський.

Заступник начальника управління фізичної культури і спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту зауважив, що цього року вперше заснована премія обласної державної адміністрації, якої вже удостоїлось 5 кращих спортсменів краю.

Богдан Вітовський також нагадав, що 14 вересня вся країна відзначатиме День фізичної культури та спорту, і запропонував буковинцям відзначити свято на спортмайданчиках, у спортзалах і на бігових доріжках.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata