Чернівецька область та Румунія розробляють спільні плани у туристичній галузі

Як інформує департамент екології та туризму обласної державної адміністрації, у приміщенні генерального консульства Румунії в Чернівцях відбулась робоча зустріч туроператорів, представників громадських туристичних організацій Чернівецької області з Генеральним Консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован.

У ході перемовин обговорювалися питання покращення співпраці між Чернівецькою областю та Румунією щодо промоції туристичних можливостей Північної та Південної Буковини, збільшення потоку туристів, в тому числі в період міжсезоння та взимку, а також спрощення візового режиму для потенційних туристів Чернівецької області. Йшлося, зокрема, про налагодження співпраці в розвитку спортивного, подієвого туризму, створення нового туристичного продукту для людей пенсійного віку та осіб до 18 років.

У повідомленні йдеться, що сторони домовились про розробку спільних туристичних маршрутів, організацію відповідних заходів за участю суб’єктів господарювання у цій галузі з Румунії та України. У найближчих планах департаменту екології та туризму облдержадміністрації спільно з генеральним консульством Румунії в Чернівцях – організація та проведення зустрічі представників туристичних об’єднань, організацій, підприємств партнерських регіонів для підписання угод про співпрацю щодо спортивного, екскурсійного, фестивального туризму та забезпечення безпеки туристів під час подорожей.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata