Буковинці найбільше продуктів купують у п’ятницю, а ліки – у вівторок

Математики ПриватБанку підрахували, в які дні тижня українці найактивніше купують товари в тих чи інших видах торговельних точок, а також підготували з цього приводу Інфографіку.

Як виявилося, найактивніше жителі нашої країни купують продукти в магазинах і супермаркетах по п\’ятницях, а найбільше книг і медикаментів купується у вівторок. Вихідні українці вважають за краще проводити на риболовлі, в подорожі або в кіно. А на останній день робочого тижня – п\’ятницю – традиційно припадає пік відвідуваності ресторанів, кафе і барів.

При проведенні дослідження враховувалися всі операції з оплати товарів банківськими картами через термінали банку. Оскільки на сьогодні термінали банку працюють у більш ніж 54 % торговельних точок України, вибірка репрезентативна і відображає споживчу поведінку жителів всієї країни.

Математики ПриватБанку – неформальний клуб за інтересами співробітників ПриватБанку, які у вільний від роботи час досліджують питання, що не є важливими для ведення бізнесу, але відповіді на які просто можуть бути цікаві.

peredplata