Очільник чернівецьких податківців – «тет-а-тет» з платниками

Відверто поспілкуватись з начальником ДПІ у м. Чернівцях Ярославом Городенським мав можливість кожен, хто зателефонував на «гарячу лінію», яка відбулась 18 вересня.
Пощастило поспілкуватись з керівником міської податкової сімом абонентам, які отримали не лише відповіді на запитання, з якими звертались, але й задоволення від фахової розмови.
Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Платників цікавили питання електронних сервісів, сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, оскільки з’явилась інформація про те, що Міндоходів рекомендувало митницям видавати тимчасові довідки.

Ярослав Доринович підтвердив цю інформації та зазначив, що форма довідки про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форма довідки про звільнення від сплати цього податку встановлюється Кабінетом Міністрів України та є документами суворої звітності. Міністерством розроблено та оприлюднено на офіційному Веб-порталі проект рішення Уряду про затвердження форм довідок: http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/110392.html

Разом з тим, зважаючи на тривалість строку виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок в реєстрації транспортних засобів і напруги серед осіб, які ввезли їх на митну територію України, Міністерство рекомендувало митницям Міндоходів видавати тимчасові довідки за формою, оприлюдненою на офіційному сайті із застосуванням в якості номера довідки номера митної декларації, а також інформувати вказаних осіб, що довідки будуть замінені в місячний термін після оприлюднення Міністерством інформації про початок обміну.

Керівник чернівецьких міндоходівців відповів на незручні запитання приватного підприємця В., якого цікавив порядок подання до органів Міндоходів по дротових або бездротових каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Посадовець зазначив, що платники податків найбільше повинні бути зацікавлені у створенні контрольної стрічки в електронній формі. За його словами, наразі робота органів Міндоходів направлена на співпрацю та координацію роботи з виробниками касової техніки, операторами зв‘язку, Інтернет-провайдерами, центрами сервісного обслуговування з метою інформування платників податків, надання практичної допомоги та вирішення технічних питань підключення РРО.

„Наша мета – виконання платниками вимог законодавства, а не застосування штрафних санкцій. Ми відмовилися від вжиття контрольно-перевірочних заходів, врахували об‘єктивні причини та дали бізнесу час на впровадження нової касової техніки. І тепер очікуємо адекватної реакції бізнесу та дотримання норм законодавства щодо переходу на застосування РРО з електронною контрольною стрічкою”, – зазначив Ярослав Городенський
Звісно, година промайнула дуже швидко, тому не всім бажаючим вдалося поспілкуватись з Ярославом Дориновичем. Але, не зважаючи на напружений графік, головний чернівецький податківець продовжить спілкування у режимі он-лайн раз на місяць. Наступний сеанс «гарячої лінії» з начальником ДПІ у м. Чернівцях відбудеться 9 жовтня з 15,00 до 16,00 за телефоном 54-60-00.

peredplata