90% чернівецьких тролейбусів підлягають списанню

У Чернівцях 87% із наявних дев’яносто одного тролейбуса вже вичерпали свій нормативний термін експлуатації. Донедавна плановий капітальний ремонт тролейбусів був єдиним виходом, який допомагав забезпечити перевезення пасажирів, хоча комфортність перевезень від цього суттєво не підвищувалася. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

Постійна комісія Чернівецької міської ради з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища провела виїзне засідання на комунальному підприємстві \”Чернівецьке тролейбусне управління\”. Депутати заслухали звіт начальника підприємства про фінансово-господарську діяльність, оглянули зразок тролейбуса VOLVO (на фото), закупівля якого планується найближчим часом.

Депутати вирішили, що така купівля є економічно вигідною, значно оновлює тролейбусний парк та створює комфортні умови для пасажирів, комісія з питань ЖКГ міської ради рекомендувала тролейбусному управлінню й надалі продовжити практику придбання тролейбусів іноземного виробництва.

Також, депутатами проконтрольовано хід проведення робіт із переведення тролейбусного депо з проспекту Незалежності на вулицю Комунальників. На даний час на нове місце переведено адміністративний корпус та виробничі цехи, що вже дало значну економію витрат підприємства. До кінця поточного року будуть перебазовані тролейбуси маршрутів №1 та №6, а продовж наступного року – №3 та №5.
Джерело МБ

peredplata