Антимонопольний комітет на Буковині оштрафував «АМГ Агрохолдинг» на 19 тис. грн

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України оштрафовано товариство з обмеженою відповідальністю «АМГ Агрохолдинг» на 19 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Ринок зерна та пов’язані з ним ринки, зокрема, ринок послуг із зберігання зерна, були і залишаються одними з найважливіших стратегічних ринків.
Так, в рамках проведеного, за дорученням Антимонопольного комітету України, дослідження стану конкуренції на регіональному ринку послуг із зберігання зерна, здійснено аналіз договірних відносин ТОВ «АМГ Агрохолдинг» із споживачами цих послуг.

Встановлено, що товариством до умов договорів на зберігання зерна включались додаткові зобов’язання для споживачів, які не передбачені вимогами чинного законодавства. Такі дії можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів – поклажодавців.

Адміністративною колегією територіального відділення дії ТОВ «АМГ Агрохолдинг» кваліфіковано, як порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладено штрафні санкції.

Відповідачем визнано порушення та взято зобов’язання сплатити штраф до державного бюджету.

Про це повідомляють в Чернівецькому облтервідділенні АМКУ.

peredplata