Буковинські перевізники перевезли більше 40 мільйонів пасажирів

В 2011 році пасажирським автотранспортом на Буковині було перевезено 40,5 млн. пасажирів, що на 3,5% перевищувало аналогічний показник 2010р. Обсяг пасажирської роботи зріс на 24,7% і становив 1010,9 млн.пас.км.

Як повідомляє ГУ статистики в Чернівецькій області, найбільше зростання обсягу перевезених пасажирів забезпечили автоперевізники Путильського, Герцаївського, Вижницького та Новоселицького районів.

Із загального обсягу пасажирських перевезень автомобільним транспортом майже 53% було виконано фізичними особами-підприємцями.

Також за 2011 рік автомобільним транспортом було перевезено 1,6 млн. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 978,3 млн.ткм. У порівнянні з 2010р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 16,9%, а вантажооборот – на 3,6%.

Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники міст Чернівців, Новодністровська та 7 районів області. Найвищі темпи зростання цього показника спостерігалися в м.Новодністровську, Кіцманському, Сторожинецькому та Новоселицькому районах. Збільшення вантажообороту забезпечили суб’єкти малого бізнесу, які виконують міжобласні та міжнародні комерційні перевезення.

peredplata