У Чернівцях побільшало туристів

У Чернівцях побільшало туристів«Упродовж восьми місяців цього року до місцевої скарбниці Чернівців надійшло 84,7 тис. грн. туристичного збору, що на 10,2 тис. грн. більше, ніж минулого року»,- повідомив начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернівцях Сергій Безкровний.
Посадовець зазначив, що на сьогодні у Чернівцях обліковується 36 платників туристичного збору (із них 11 – юридичних осіб та 25 приватних підприємців), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням.
Нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевої скарбниці. Нагадаємо, що податковими агентами з туристичного збору, які утримують та перераховують його до бюджету є адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків, квартирно-посередницькі організації, а також юридичні та фізичні особи-підприємці, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір.
Не є платниками туристичного збору особи, які прибули у відрядження, або за путівками на лікування чи оздоровлення. Також туристичний збір не сплачують діти до 18 років, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів, інваліди, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани війни, дитячі лікувально-профілактичні,фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.
Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму. Тому, хочеться сподіватись, що залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, гості нашого міста обов’язково повернуться до нього, щоб продовжити відкривати для себе прекрасну архітектуру, європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору суттєво поповнять місцеву скарбницю. Про це повідомляє сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata