Громадський транспорт Чернівців відтепер на Яндекс.Картах

Яндекс.Карти (http://maps.yandex.ua) навчилися будувати маршрути проїзду громадським транспортом Чернівців. Тепер мешканці та гості міста можуть планувати поїздки не лише машиною, але й без неї. Наприклад, від Хотинської вулиці до вулиці Воробкевича можна дістатися маршрутками №10 і №31, пересівши на зупинці \”Калинівський ринок\”, а звідти ― до Краматорської вулиці маршруткою №5, пересівши на зупинці \”Медучилище\” в маршрутку №4.
Яндекс.Карти знають маршрути руху місцевих автобусів, тролейбусів і маршруток. Задавши початкову і кінцеву точки шляху, користувач отримує один або кілька оптимальних варіантів проїзду з урахуванням заторів. Сервіс також покаже, скільки часу займе поїздка. Окрім заторів, Яндекс.Карти враховують швидкість руху транспорту, час очікування на зупинках та інші параметри.

Будувати маршрути можна і на веб-сервісі, і в програмі Яндекс.Карти для iOS та Android. За їх допомогою зручно орієнтуватися в місті вже в дорозі. Програма визначить, де перебуває користувач, і підкаже, яким автобусом або тролейбусом можна дістатися місця.
Зараз Яндекс.Карти вміють будувати маршрути проїзду громадським транспортом 36 міст України, в тому числі в усіх обласних центрах. Автомобільна маршрутизація працює по всій країні.

Про це повідомляє прес-служба компанії \”Яндекс.Україна\”.

peredplata