На 8,5 тисяч гривень оштрафовано Глибоцьку центральну районну лікарню

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України оштрафовано Глибоцьку центральну районну лікарню на 8,5 тис. грн. за встановлення необґрунтованої вартості платних медичних послуг з проходження обов\’язкових медичних оглядів.

За результатами проведеної перевірки з‘ясовано, що медичною установою затверджувались та застосовувались економічно необґрунтовані тарифи на послуги попереднього огляду кандидатів у водії і періодичного медичного огляду водіїв транспортних засобів, також із споживачів стягувалась завищена плата за послуги медичного огляду для видачі довідок (ліцензій) на об\’єкти дозвільної системи.

Адміністративною колегією територіального відділення такі дії медичної установи кваліфіковані як зловживання монопольним становищем на ринку надання платних медичних послуг.

Чернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України звертає увагу суб‘єктів господарювання на необхідність дотримання вимог конкуренційного законодавства в своїй діяльності.

peredplata