Прокуратура переконує, заборгованість з виплати заробітної плати на Буковині вдалося знизити до мінімуму

За оперативними даними Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації на економічно активних підприємствах Буковини заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась і становить на сьогодні всього 9,2 тис. грн., що є одним із найкращих показників в Україні.

Цьому сприяли активні дії прокурорів Буковини, які вживали заходи не тільки дисциплінарного, представницького, а й кримінально-правового характеру. Зокрема, упродовж 9 місяців ц.р. органами прокуратури області розпочато 3 кримінальні провадження, які направлені до суду, внесено 15 документів прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб органів державного контролю тощо. Як результат – погашено заборгованість із заробітної плати на загальну суму 4,1 млн. грн.

Так, під час проведених перевірок на одному з підприємств міста Чернівці прокуратурою Першотравневого району у вересні поточного року виявлено факт порушення вимог ст.24 Закону України «Про оплату праці» щодо несвоєчасної виплати зарплати працівникам у сумі 160 тис.грн. З метою усунення виявлених порушень керівнику підприємства було внесене подання, яке, до речі, уже розглянуте і заборгованість погашена у повному обсязі.

Мета органів прокуратури Буковини – спільно з органами державної влади та контролю повністю ліквідувати таке ганебне явище для нашого суспільства, як несвоєчасна виплата людям заробітної плати. В тому числі й за допомогою заходів прокурорського реагування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata