Під час хрещення священик втопив немовля

У Молдові через священика захлинувся півторамісячний хлопчик

У родині 24-річних Людмили та Дмитра Гайдеу з села Михайлени Ришканского району (Молдова) сталася трагедія. Їхній півторарічний син загинув під час обряду хрещення, повідомляє ТСН.ua.

Похрестити дитину запросили батька Валентина Царалунге з села Цаул сусіднього району.

\”Він занурив малюка у воду, навіть не поклавши руку на рот дитині, щоб та не захлинулася. Руку поклав йому на живіт і тричі занурив у воду\”, – розповів батько Дмитро Гайдеу.

Першими побачили, що малюку зле хресні батьки. Вони повідомили про це батька Валентина, однак священик відповів, що не вперше проводить цей обряд і знає, що йому треба робити. Згодом хлопчик перестав подавати ознаки життя. Його одразу відвезли до лікарні, однак врятувати йому життя не вдалося.

Причиною смерті стала механічна асфіксія через утоплення – таким був висновок лікаря-патологоанатома. В м\’яких тканинах шиї виявили синці і ознаки кровотечі. Медики також встановили, що дитина була повністю здорова.

\”Після цього батько Валентин зник на деякий час. Потім з\’явився до нас. Ми вважаємо, що за час своєї відсутності він встиг з\’їздити до Кишинева, в митрополію\”, – зазначив комісар поліції Валерій Москаль.

Проти батька Валентина порушили кримінальну справу за статтею \”Позбавлення життя з необережності\”. Священикові грозить до трьох років за гратами.

Джерело

peredplata