Як буковинцям отримати переплачені за газ гроші

Як буковинцям отримати переплачені за газ гроші  Право на постачання газу населенню в області перейшло від ДК «Газ Україна» до ПАТ «Чернівцігаз». Але в перехідний період дехто з буковинців за старою звичкою та не вдаючись у тонкощі цих бізнесових перипетій сплачував за використане паливо на рахунки ДК «Газ Україна». Бувало, і авансом платили. Коли ж «Газу України» на Буковині не стало, гроші, сплачені авансом, кудись зникли, і люди отримали нові рахунки від нової структури, незважаючи на те, що кошти вже перерахували. Добитися ж того, щоб ті переплачені кошти були зараховані на нові рахунки, видалось неможливим.

Ми вже писали про цю проблему. З’ясовується, вона має вирішуватися. Так кажуть чиновники.
НАК «Нафтогаз України» у відповідь на звернення народного депутата Максима Бурбака повідомляє, що згідно з передавальним актом Чернівецької філії ДК «Газ України», їм передано кредиторську заборгованість перед значною кількістю громадян Чернівецької області.

Наразі ДК «Газ України» реорганізовується шляхом перетворення в ПАТ «Синтез-Газ України». Термін завершення реорганізації – 31 грудня 2013 року (правда, коли ми зв’язались з цією компанією, то нам сказали, що ще невідомо, чи з 1 січня 2014 року вони таки стануть ПАТ «Синтез-Газ України»). Отож питання щодо проведення розрахунків з іншими громадянами буде розглянуто після завершення заходів з перетворення компанії.

Для опрацювання питання заборгованості ДК «Газ України» перед громадянами їм необхідно буде надати цій орга-нізації документи, що підтверджують наявність заборгованості, а саме:

– Копію договору на постачання природного газу;
– Копію акта звіряння розрахунків з Чернівецькою філією ДК «Газ України».
У разі підтвердження наявності заборгованості ДК «Газ України» перед громадянами їм додатково необхідно буде надати на адресу ДК «Газ України» такі документи:
– Заяву на повернення грошових коштів;
– Реквізити рахунка для повернення коштів із зазначенням номера рахунка, назви банку, МФО банку, ідентифікаційного коду банку;
– Копію паспорта;
– Копію ідентифікаційного коду.

Цікаво, що у відповіді на депутатське звернення адресу ДК «Газ України» заступник директора «Нафтогазу» не вказав. Як-то кажуть, – пишіть «на дєрєвню дєдушкє». Ми ж подаємо поштову адресу для буковинців: Дочірня компанія «Газ України», вул. Шолуденка, 1, м. Київ, 04116. Тел. 044 537 05 38. Це потрібно зробити до 31 грудня 2013 року.

Також викликає обурення та обставина, що тепер людям для того, щоб їм повернули кошти, необхідно відкривати рахунки у банках. Хіба не можна було б ті заборгованості перекинути на особовий рахунок «Чернівцігазу», аби люди, які вже більше року відчувають себе обведеними навколо пальця, не бігали ще й банками?..
Вл. інф.

peredplata