До уваги буковинців! Учасникам бойових дій підвищили пенсію

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України 2 жовтня цього року Уряд ухвалив рішення збільшити розмір мінімальної пенсії учасникам бойових дій у період війни 1945 року з імперіалістичною Японією та інвалідам війни ІІ і ІІІ груп з їх числа, які досягли 85 років і більше.

Як повідомляє Головне управління Пенсійного фонду Чернівецької області з 1 вересня нинішнього року зазначеній категорії ветеранів війни, як і учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, котрим виповнилося 85 років, підвищено мінімальну пенсію до розміру мінімальної пенсійної виплати, передбаченої для інвалідів війни І групи. Наразі цей розмір становить 285% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, або 2547,90 грн. (без урахування пенсії за особливі заслуги перед Україною). Таким чином відновлено соціальну справедливість щодо усіх ветеранів, які захищали Вітчизну під час Великої Вітчизняної війни та під час війни з імперіалістичною Японією.

Перерахунки пенсій зазначеної категорії осіб, які досягли 85-річчя, проводитимуться органами Пенсійного фонду в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ. Тому у пенсіонерів немає необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду області щодо проведення такого перерахунку пенсії.

peredplata