В Чернівцях користувачі радіочастот сплатили до бюджету 81,3 тис. грн.

Цьогоріч збір за користування радіочастотним ресурсом поповнив бюджет на 81,3 тис.грн., це на 21,1 тис. гривень, або на 35% більше, ніж торік. На сьогодні в Чернівцях обліковується 31 платник збору за користування радіочастотним ресурсом України (із них 22 – юридичні особи та 9 приватних підприємців).

Нагадуємо, що відповідно до п. 318.1 ст. 318 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платниками збору є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі: ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Згідно зі ст. 319 Кодексу об’єктом оподаткування збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою для технологічних користувачів та користувачів, які користуються радіочастотним ресурсом для розповсюдження телерадіопрограм.

Платники збору обчислюють суму збору виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо (п. 321.3 ст. 321 Кодексу).

Платники збору за користування радіочастотним ресурсом України, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, сплачують збір починаючи з дати видачі ліцензії (п. 321.4 ст. 321 Кодексу).
У разі продовження терміну дії ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України збір сплачується з початку терміну дії продовженої ліцензії.
Розрахунки збору подаються платниками збору до органів державної податкової служби у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації (п. 321.5 ст. 321 Кодексу).

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить звернути увагу платників збору, що за вересень необхідно розрахуватись з бюджетом до 30 жовтня.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata