На Буковині – 10 млн.грн. за алкогольні та тютюнові «махінації»

З початку року, за результатами проведених перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів через оптову та роздрібну мережу фахівцями Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області, виявлено 78 порушень. Найпоширеніше з них, а саме 30 випадків – це роздрібна торгівля алкоголем за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни на тютюнові вироби, 22 – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін, 10 фактів це роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій. Також «махінатори» продавали алкогольні напоїв та тютюнові вироби особам, які не досягли 18-річного віку, зберігали алкогольні напої у місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання.

Як наслідок, мають сплатити до бюджету фінансові санкції, загальна сума яких перевищила 1,2 млн.грн.

За цей же період в області з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи товарів на загальну суму понад 8,8 млн. грн. та припинено діяльність 3-х підпільних цехів по виробництву фальсифікату.

Загалом, на початок жовтня в регіоні анульовано 320 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Ще 130 платникам призупинено їх дію через несплату чергового платежу.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

peredplata