Чернівчанам не рекомендують купувати продукти на стихійних ринках

Чернівчанам не рекомендують купувати продукти на стихійних ринкахЗ метою профілактики гострих кишкових захворювань Держсанепідслужба застерігає та рекомендує користуватися лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або ринків міста. Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без будь-яких відповідних документів, що гарантують безпечність та якість харчового продукту. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Придбання товарів у місцях «стихійної торгівлі», в умовах, які не відповідають санітарним вимогам, можуть обернутися лихом для Вас, ваших рідних і друзів. В основному на «стихійних ринках» реалізується продукція, яка виготовлена або вирощена в домашніх умовах та господарствах. Жоден з видів продукції не проходить лабораторного контролю. Крім того, у жодному випадку не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації м’ясо-молочної та іншої продукції, відсутні умови холоду.

Також відсутня інформація для споживача щодо кінцевого терміну придатності харчового продукту, який потребує спеціальних умов. Така продукція представляє високий ризик для здоров’я і життя людей!

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу. Жодні адміністративні заходи з рейдовими перевірками не зможуть повністю знищити стихійну торгівлю.

Для її ліквідації в першу чергу повинні налаштуватись мешканці нашого міста. Єдиний правильний спосіб боротьби – це не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі. Тож, шановні чернівчани, купуючи харчові продукти у «стихійних» продавців, не треба сподіватись в котрий раз на удачу. Рано, чи пізно, стихійний ринок відгукнеться так званим «лікарняним відпочинком».

peredplata