Медіа-профспілка вважає відмову Нацради у продовженні ліцензії ТВА наступом на свободу слова

Медіа-профспілка вважає відмову Нацради у продовженні ліцензії ТВА наступом на свободу слова24 жовтня 2013 року. Незалежна медіа-профспілка стурбована діями Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка відмовилася продовжити ліцензію чернівецькій телекомпанії ТВА. Це рішення вона прийняла на підставі винесених зауважень за результатами моніторингу каналу. Однак, результати моніторингу викликають сумніви і журналісти ТВА надали докази, що вони є сфальсифікованими. Як зазначає керівництво каналу, моніторинг здійснювався «невідомими людьми», а після зауваження ТВА щодо можливого фальсифікування відео Нацрада відмовилася від його експертизи і не надала записів та актів моніторингу, фактично позбавивши телеканал можливості опротестувати результати моніторингу.
Абсолютно очевидно, що події останніх місяців навколо каналу ТВА спрямовані на його дискредитацію, вважає медіа-профспілка. Вони свідчать про те, що місцева влада вирішила не києм так палицею змусити незалежний телеканал замовкнути. Влада Буковини і міста Чернівці не лише заплющує очі на провокативні дії деяких зацікавлених осіб з дискредитації каналу і його дестабілізації, але й підтримує такі дії. І в цьому буковинським можновладцям допомагає такий орган, як Нацрада, який би мав стояти на сторожі законності і і створювати комфортні умови для роботи електронних засобів масової інформації.

За останній рік, з остаточною зміною менеджменту ТВА видав в ефір більше десяти нових телевізійних проектів, які несуть на собі чимале соціальне навантаження, забезпечив свою діяльність усім необхідним як технічним, так і юридичним супроводом. Це свідчить про зире прагнення телеканалу розвиватися і задовольняти різноманітні телевізійні потреби мешканців регіону.

НМПУ наголошує,що за нинішнім одіозним рішенням Нацради стоїть намагання усунути з медіа простору Чернівецької області непідконтрольний владі медіа ресурс. Своїм рішенням Нацрада не лише позбавляє роботи майже півсотні працівників телеканалу, а й обмежує права мешканців області на отримання збалансованої та рівнобічної інформації.

НМПУ заявляє про неприпустимість таких дій, захищатиме журналістів ТВА, чимало з яких є членами медіа-профспілки, та залишає за собою право звертатися до суду, а у разі необхідності – і до європейських інституцій, щоб привернути увагу до кричущого прикладу утиску свободи слова міжнародних організацій.

Прес-служба Медіа-профспілки

peredplata