У Чернівцях відбувся Міжнародний економічний форум «Актуальні тенденції українсько-румунської транскордонної співпраці»

50 представників бізнес-середовища України та Румунії беруть участь у Першому Міжнародному економічному форумі «Актуальні тенденції українсько-румунської транскордонної співпраці», який відбувся у Ратуші. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На заході представлені як вітчизняні, так і іноземні підприємства туристичної, сільськогосподарської, ресторанної, будівельної, лісової та інших галузей. Також до роботи Форуму долучилось вище керівництво Чернівецької та Вінницької областей, міста Чернівці та Сучавського повіту (Румунія).

Метою Форуму є створення дієвого комунікативного майданчика для підприємців українсько-румунського прикордоння, ознайомлення з європейським законодавством, а також досвідом Румунії у галузі торгівлі та підприємницької діяльності.

Захід організовано Генеральним консульством Румунії в м. Чернівці, Клубом підприємців Буковини та ГО «Інститут демократизації та розвитку» за підтримки Чернівецької міської ради.

«Подібні форуми є дуже важливими для нашого міста, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Це позитивний наслідок роботи зокрема і міської ради з іноземними партнерами. Ми розуміємо, що залучення інвестицій і вихід наших підприємців на європейський ринок можливі за умови постійних контактів. У ближчій перспективі ми плануємо такі ж зустрічі з іншими регіонами Румунії і з польськими партнерами.»

Олексій Каспрук зазначив, що співпраця із румунськими містами є досить різнобічною. Разом із Сучавою Чернівці беруть участь в спільних культурно-мистецьких заходах, реалізують проекти в рамках програми розвитку подієвого туризму, а також спільні транскордонні проекти. Спільно із Яссами ведеться робота у напрямку залучення європейських фондів в галузі освіти, місцевого самоврядування, проведення спільних культурних проектів в рамках номінування м. Ясс на звання Європейської культурної столиці в 2021 році. Разом із містом Тімішоара вивчається досвід залучення інвестицій, планується проведення у спільного бізнес-форуму у майбутньому.

peredplata