В Чернівецькій області працює три центри з надання безоплатної правової допомоги

В Чернівецькій області працює три центри з надання безоплатної правової допомогиЗа консультаціями можуть звернутися соціально-незахищені буковинці, інваліди, ветерани війни, а також учасники АТО

Про це розповіли сьогодні представники обласного центру соціальних служб у Чернівецькій області в рамках презентації регіонального сайту для учасників АТО. Як розповів Сергій Мінтенко, центри безоплатної правової допомоги, куди громадяни можуть звернутися для отримання консультацій, діють в Чернівцях, Вижниці та Кельменцях.

– За півроку роботи до чернівецького центру звернулося близько 700 осіб, – продовжив пан Сергій, – учасників АТО серед них було не більше 30, в основному це були малозабезпечені чернівчани, інваліди та ветерани війни. В основному зверталися у цивільних справах, пов\’язаних із вирішенням сімейних та трудових спорів.

Відтепер учасники АТО можуть звертатися за будь-яким видом допомоги безпосередньо на сайт. Корисна інформація та номери телефонів, за якими можна отримати ті чи інші види консультацій в межах області розміщені в тематичних розділах, сайт планують періодично оновлювати і наповнювати. Також там міститься розділ \”інформаційний запит\”, в якому можна описати проблемне питання і отримати необхідні роз\’яснення.

За словами директора обласного центру соціальних служб Ольги Гришин-Грищук, також співробітниками центру планується провести виїзди мобільно-консультаційного пунтку психологічної допомоги по районам Буковини – для того, щоб кожен міг отримати необхідну допомогу та підтримку.

peredplata