В Чернівецькій області під опікою органів соціального захисту населення понад 49 тис. інвалідів, у тому числі більше 2 тис. інвалідів Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, 28 жовтня, на селекторній прес-конференції заступника директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрія Півня йшлося про покращення соціального захисту ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни відповідно до завдань і доручень Президента України.

«Згідно з чинним законодавством, ветеранам війни гарантується чималий перелік пільг, зокрема: безплатне одержання ліків, 100-відсоткова знижка плати за користування житлом в межах норм, передбачених законом, право на щорічне медичне обстеження і диспансеризацію із залученням необхідних спеціалістів тощо, – сказав Юрій Півень. Окрім цього, ветерани війни мають 100% знижку вартості палива у будинках, що не мають центрального опалення, позачергове працевлаштування за спеціальністю, одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт житлових будинків та інші пільги».

За словами посадовця, інвалідам I і II груп гарантується право на безкоштовний проїзд один раз на рік туди і назад всіма видами транспорту, а інвалідам III групи таке ж право надається один раз на два роки.

«В області під опікою органів соціального захисту населення понад 49 тис. інвалідів, у тому числі більше 2 тис. інвалідів Великої Вітчизняної війни. З почату року 19 інвалідів краю отримали ключі від спецавтомобілів, з них 7 нових, які придбані за рахунок коштів загального фонду держбюджету. Окрім цього, інваліди Великої Вітчизняної війни І групи отримали 6 квартир – 2 трьохкімнатні і 4 однокімнатні, – зауважив Юрій Півень. – Цього року на санаторно-курортне оздоровлення ветеранів та інвалідів з обласного бюджету через програму «Турбота» було виділено 179 тис. гривень».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata