Патрулювання вулиць буковинські правоохоронці здійснюватимуть на сучасних автівках

Нові патрульні автомобілі та система GPS моніторингу зведе нанівець шанси злочинців втекти від працівників міліції.

10 новеньких автомобілів «Тойота-Пріус» вже сьогодні виїхали на охорону громадської безпеки на вулиці Чернівців. Ці автівки оснащені спеціальними приладами супутникового зв’язку та гібридними двигунами, що допоможе не тільки покращити роботу міліції у боротьбі з вуличною злочинністю, а й значно зменшить витрати на пальне.

Ключі від цих автомобілів вручив патрульним нарядам очільник буковинської міліції Олександр Демидов. Зокрема він зазначив, що це перша партія таких авто і буковинські правоохоронці очікують ще 20 таких «Тойот».

Такі автівки вже отримали міста-мільйонники, а тепер і чернівецький батальйон патрульної служби міліції оснащений сучасним транспортом.

Також для журналістів у черговій частині штабу обласного міліцейського відомства відбулася презентація Єдиного центру керування патрульними нарядами. Це система супутникового моніторингу, яка впроваджена для ефективнішої організації контролю за несенням служби автопатрулів і підвищення рівня оперативного реагування на повідомлення про правопорушення. Чернівці – п’яте місто в Україні, де розпочав роботу вказаний центр, наразі він уже функціонує в Києві, Донецьку, Одесі та Львові.

Відтепер на електронній карті відображаються всі пересування патрульних нарядів, і працівники чергової частини цілодобово будуть спостерігати та контролювати їх роботу.

У свою чергу журналісти мали змогу побачити систему в дії та переконатися у її ефективності.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata