Надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи «А» підвищено до 100% прожиткового мінімуму

Під час «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» на запитання буковинців відповідав заступник директора – начальник управління з розвитку, надання та моніторингу соціальних послуг, соціального захисту інвалідів та державних соціальних допомог департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Ковалишин.

Під час спілкування з жителями краю він повідомив, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» підвищено розмір надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи «А» з 50 до 100 % прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

«Перерахунок розміру допомоги на дитину-інваліда буде здійснюватись після встановлення підгрупи «А» такій дитині лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем проживання дитини-інваліда», – зауважив Іван Ковалишин.

Він додав, що було переглянуто понад 2050 справ дітей-інвалідів, що більше половини від загальної кількості дітей-інвалідів, з них 441 дитині встановлено підгрупу «А».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata