Про попередження насильства в сім’ї говорив прокурор Чернівецької області

Під головуванням прокурора Чернівецької області Павла Павлюка відбулася міжвідомча нарада щодо стану додержання вимог законодавства, спрямованого на попередження насильства в сім’ї. Участь у цьому заході взяли представники органів виконавчої влади та правоохоронці, зокрема й голова облдержадміністрації Михайло Папієв та начальник УМВС України в області Олександр Демидов.

«Керівництво держави й Генеральної прокуратури України піклується про те, щоб додержувались вимоги законодавства і жодна дитина не піддавалась катуванням та жорстокості, зокрема, у сім’ї, – наголосив у вступному слові прокурор Чернівецької області Павло Павлюк. – Та, не зважаючи на зусилля, яких докладає держава, ця проблема для нашого суспільства ще залишається актуальною. Результати перевірок у діяльності структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї, свідчать про непоодинокі порушення вимог законодавства у цій сфері».

За наслідками вказаних перевірок міськрайпрокурорами зареєстровано 1 кримінальне провадження та внесено 29 подань.

«Прогалини в роботі владних, правоохоронних та наглядових органів породжують у свідомості правопорушників вседозволеність і безкарність, а у свідомості жертв насильства – безпорадність і розпач, та, що найгірше, сприяють поширенню цього негативного явища. Тому поставлене на нинішній міжвідомчій нараді питання є надзвичайно актуальним і потребує узгодженої роботи всіх служб та органів у справах дітей, в тому числі й прокуратури», – резюмував Павло Павлюк.

Учасники міжвідомчої наради прийняли рішення розробити низку конкретних заходів, спрямованих на попередження насильства в сім’ї.

Довідково:
Упродовж 9 місяців поточного року працівниками міліції складено 3347 протоколів за вчинення насильства у сім’ї, з яких судами розглянуто 3273, правопорушникам винесено 1932 офіційних попередження та 153 захисних приписи.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Чернівецької області.

peredplata