19 буковинців отримали іпотечні кредити на придбання житла на загальну суму 5 млн. 23 тис. гривень

Про хід реалізації програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, доповів сьогодні, 11 листопада, на апаратній нараді директор департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Дмитро Павел.

«В області вже другий рік поспіль реалізовується соціальна ініціатива Президента України – програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Відповідно до неї відшкодовується частина відсотків за кредитами, отриманими на будівництво чи придбання житла», – повідомив він.

За словами Дмитра Павела, остаточне рішення про надання позичальнику кредиту на будівництво чи придбання житла приймає банк. «До кредитів, за якими надається компенсаціявідсотків, встановлено деякі вимоги: кредит надається у гривняхтерміном до 15 років з моменту укладання договору, відсоткова ставка не перевищує 16% річних, обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25% вартості житла», – зауважив посадовець.

Керівник департаменту також зазначив, що нормативна площа житла визначається згідно з такими розрахунками: 40 кв.м загальної площі на одного громадянина чи сім’ю з двох осіб та 18 кв.м на кожного наступного члена сім’ї, але не більше 76 кв.м., а для індивідуальних житлових будинків норма не повинна перевищувати 94 кв.м.

«Загалом цьогоріч 254 буковинців виявили бажання отримати іпотечні кредити. На даний момент кредитні комітети банківських установ надали 19 громадянам іпотечні кредити на придбання житла на загальну суму 5 млн. 23 тис. гривень», – зазначив Дмитро Павел.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata