На Буковині влада переконує, що моніторить закупівлі товарів і послуг без тендеру за державні кошти

Про хід виконання розпорядження облдержадміністрації щодо аналізу закупівель за державні кошти доповів сьогодні, 18 листопада, під час апаратної наради директор департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Ігор Сідляр.

За його словами, з метою недопущення перевитрачання державних коштів та запобігання закупівлям товарів, робіт і послуг за завищеними цінами в області здійснюється моніторинг закупівель товарів за державні кошти без застосування тендерних процедур та аналіз закупівельних цін на окремі товари.

«Аналіз проводиться щомісячно на підставі інформації, наданої райдержадміністраціями, Чернівецькою міською радою, районними радами м. Чернівці, структурними підрозділами облдержадміністрації та їх підвідомчими установами, які є розпорядниками державних коштів. За результатами моніторингу, більшість розпорядників бюджетних коштів закуповували товари за середньорегіональними цінами, однак було зафіксовано і закупівлю товарів за завищеними цінами, – зауважив Ігор Сідляр. – Переважна більшість фактів завищення цін на продукти харчування допускається сільськими радами. Так, вони здійснюють закупівлі для потреб дошкільних навчальних закладів у приватних підприємців без проведення аналізу пропозиції та цінової кон’юнктури на продовольчому ринку області».

На Буковині з початку року завищення цін допустили зокрема, в Кельменецькому, Кіцманському, Хотинському, Заставнівському та Сторожинецькому районах, зазначив керівник департаменту.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata