На регульованому залізничному переїзді по вул. Заводській у м. Чернівці змоделювали зіткнення

18 листопада під час навчального позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, відпрацьовувався план дій щодо ліквідації аварійної ситуації із виливом хімічно-небезпечної речовини. Так, відповідно до змодельованої надзвичайної ситуації, яка склалася на регульованому залізничному переїзді по вул. Заводській у м. Чернівці, сталося зіткнення вантажного потяга з пасажирським автобусом та схід з рейок і розгерметизація цистерни з метанолом.

В ході засідання члени комісії, зокрема, організовували евакуацію жителів міста з зони ураження, займалися локалізацією зони поширення хімічних речовин, наданням постраждалим невідкладної медичної допомоги та їх перевезенням до лікувальних закладів, забезпеченням харчування, організацією об’їзду небезпечної ділянки тощо. Комісія забезпечила взаємодію відповідних служб для оперативного реагування на небезпечну ситуацію.\”

За словами Георгія Галиця, такі навчання дозволяють аналізувати і ефективно використовувати при необхідності наявні в області ресурси для вчасного подолання надзвичайних ситуацій як техногенного, так і екологічного характеру, забезпечувати постійну готовність служб оперативного реагування до надзвичайних ситуацій.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata