Куди телефонувати якщо терміново необхідна безоплатна вторинна правова допомога

В Координаційному Центрі правової допомоги при Міністерстві юстиції України працює цілодобово номер телефону, системи безоплатної юридичної допомоги – 0-800-213103. Все це організовано для оперативного реагування на випадки затримання осіб, які потребують адвоката.

При відсутності адвоката впродовж двох годин фактичного затримання особи – затриманий або його законний представник може зателефонувати за цим номером. Надана ними інформація буде перевірена у відповідному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги та будуть вжиті заходи щодо реалізації прав людини на захист.

Гаряча лінія забезпечує автоматичну переадресацію відповідному територіальному центру (залежно від місця знаходження особи, хто дзвонить.) У разі тимчасової нездатності прийняти центру телефонної розмови (наприклад, посилання тимчасово не працює), система направляє вхідний зателефонувати до найближчого сусіднього центру.

Виклик за номером – 0-800-213103 є безкоштовним для абонентів фіксованого зв\’язку в Україні. Для мобільних абонентів вартість визначається за тарифами відповідного оператора.
Начальник Чернівецького міського управління юстиції
Наталія КАЗИМИР

peredplata