На семінарі про волонтерську діяльність в Україні

Про оподаткування волонтерської діяльності спілкувались під час Всеукраїнського семінару для платників податків – волонтерів, який проведено сьогодні фахівцями Державної фіскальної служби України. Учасники семінару – волонтери, що займаються благодійністю, спрямовану на вирішення питань забезпечення потреб учасників АТО та переселенців, а спікери – податківці. Мета цього заходу допомогти благодійникам зорієнтуватися у податковому законодавстві та роз’яснити їм нововведення. Цього разу фахівці обговорювали з волонтерами нові правила оподаткування благодійної допомоги.

Топ – темою стало питання щодо Порядку ведення Реєстру волонтерів і необхідності його конфіденційності та скасування публічності реєстру волонтерів.

Також, було розглянуто порядок подання звітності та сплата податків фізичними особами-волонтерами. Особливу увагу під час заходу було акцентовано на питаннях волонтерської діяльності неприбуткових організацій. Торкалися платники і питань митного оформлення та пропуску товарів.

Під час семінару виступаючі вказали на важливі зміни в оподаткуванні, особливості обліку та звітності.

Семінар відбувався в форматі діалогу між податківцями та волонтерами, де кожен присутній міг задавати питання для обговорення, висловити свою думку та отримати змістовну відповідь.

Організатори також, звернули увагу на те, що найактуальнішу інформацію з питань оподаткування волонтерської діяльності платники податків можуть отримати із матеріалів брошури http://cv.sfs.gov.ua/listivki-ta-broshuri/177742.htm, розробленою Державної фіскальною службою України.

Наприкінці заходу відбулися кулуарні дебати. Крім того, слухачі активно спілкувалися між собою, ділячись досвідом та практичними порадами.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata