Підприємці Буковини скаржаться на незаконні та корупційні дії керівника Державної інспекції техногенної безпеки

До народного депутата України Романа Ванзуряка надійшло звернення від підприємців області, які скаржаться на незаконні та корупційні дії керівника Державної інспекції техногенної безпеки Грицака Ігоря Івановича: «З приходом Грицака на посаду ним створена монополізована мережа надання послуг протипожежного призначення через фірми, які розташовані на території підрозділу ДСНС області за адресою м. Чернівці, вул. Л.Українки, 3, зокрема ПП Грушка Г.П., ТОВ «Пожзахист» Сироїжко В.С. та ПП Церковний О. Як приклад Грицак зобов’язав районні інспекції щомісячно реалізовувати примусово підприємцям вогнегасники (міська інспекція 50 та районні по 20)». Про це повідомляє прес-служба Чернівецького «УДАРу».
Звернення додається:

Народному депутату України
Ванзуряку Р.С.

Звертаються до Вас підприємці Буковини, ветерани і пенсіонери Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, особовий склад державної служби надзвичайних ситуацій області з приводу ситуації, яка склалася у Державній інспекції техногенної безпеки, на чолі з її керівником Грицаком Ігорем Івановичем.
З приходом цього керівника на посаду в даному колективі склалася напружена психологічна обстановка, почала створюватись чітко корумпована структура, яка через підлеглих йому співробітників почала вимагати кошти у комерційних структур і керівників районних підрозділів.
Прикладом тому є те, що керівники районних підрозділів щомісячно повинні здавати Грицаку через довірену йому особу Михалка В.В. кошти готівкою нібито на так званий «Фонд», зокрема міський підрозділ 5 тис.грн., Новоселицький та Кіцманський райони по 4 тис.грн, Заставнівський – 3, Сторожинецький, Вижницький, Сокирянський та Глибоцький райони по 2.5 тис.грн., також практикується перерахування коштів на ПП Грушка Г.П. під виглядом послуг різного характеру, кошти в подальшому даним підприємцем знімаються з рахунків та передаються особисто Грицаку. За невиконання даної рознарядки Грицак практикує переміщення інспекторського складу в інші райони, як захід виправної роботи при цьому за повернення на своє попереднє місце роботи встановлена певна плата, яка становить 1 тис. доларів. Прикладом цього є переведення інспектора Глибоцького району Дячука Р.С. на попереднє місце служби в Сторожинецький район, пониження в посаді начальника інспекції Хотинського району Заінчковського М.А. до посади інспектора Кельменецького району, який за відмову виконувати протизаконні вказівки в подальшому був переміщений з інспекції в підрозділ гасіння пожеж. Підтвердженням існування корупційних схем став начальник інспекції Заставнівського району Гарас В.І. проти якого було складено протокол про корупцію та звільнено зі служби.
З приходом Грицака на посаду ним створена монополізована мережа надання послуг протипожежного призначення через фірми, які розташовані на території підрозділу ДСНС області за адресою м. Чернівці, вул. Л.Українки, 3, зокрема ПП Грушка Г.П., ТОВ «Пожзахист» Сироїжко В.С. та ПП Церковний О. Як приклад Грицак зобов’язав районні інспекції щомісячно реалізовувати примусово підприємцям вогнегасники (міська інспекція 50 та районні по 20). Вогнегасники завозяться в підсобну будівлю, яка розташована на території СДПЧ-1. Видачу і контроль за реалізацією вогнегасників здійснює Ващенко В.В., який рахується водієм Грицака. Аналогічна ситуація і з виконанням робіт протипожежного призначення, зокрема обладнання об’єктів пожежною сигналізацією, блискавкозахистом, системами сповіщення, вогнезахист деревянних конструкцій горищ та інші, відносно яких Грицак особисто на одній з нарад попередив весь особовий склад області, що ці роботи повинні виконувати тільки ПП Грушка та ТОВ «Пожзахист» Сироїжко В.С.
Грицак І.І. декілька років назад, перебуваючи на посаді начальника Чернівецького міського управління МНС області запровадив схему надання послуг протипожежного призначення, згідно якої з суб’єктами господарювання під натиском інженерно – інспекторського складу заключались довгострокові угоди, згідно яких підприємцями щомісячно перераховувались на рахунок міського управління кошти. Після перебування на пенсії з приходом Грицака на посаду керівника Державної інспекції техногенної безпеки області він подумав що вигідніше для себе особисто буде перезаключити дані угоди з наближеними до нього підприємствами, з рахунків яких кошти можна буде класти у власну кишеню, а не витрачати на державну структуру, яка займається ліквідацією надзвичайних ситуацій різного характеру. В короткі терміни так було і зроблено, ним особисто була дана вказівка інженерно-інспекторському складу перезаключити угоди на інші фірми. Як наслідок на сьгоднішній день для відмивання коштів Грицаком використовуються дві організації, це ПП «Спостереження Буковини» та ПП Засідко, на які щомісячно перераховуються кошти від приватних підприємців та підприємств області за фіктивно надані послуги протипожежного призначення (так звана перевірка гідрантів, надання консультацій, проведення інструктажів). Тут виникає сумнів щодо наявності в даних організаціях відповідних спеціалістів та обладнання і питання навіщо цим організаціям проводити вищезазначені роботи щомісяця за які необхідно платити понад 40 тисяч гривень (перелік об’єктів та суми проплат додається).
Про аморальність даного керівника говорить і те, що він маючи особняк у Садгірському районі фіктивно розлучився з дружиною та незаконно отримав житлову площу під квартиру на території СДПЧ-1 по вул..Л.Українки, 3, яка в подальшому була приватизована і в даний час Грицак проживає в ній з дружиною, перебуваючи в офіційному розлученні.
Декілька років назад АК «Буковина АВТО» надала Чернівецькому міському управлінню МНС області в оренду автомобіль марки ваз 21093, д.н. СЕ 5326 АК для службових цілей, але за ініціативою Грицака І.І. з приходом його на посаду керівника Держтехногенбезпеки даний автомобіль було передано в оренду фірмі «Інженери пожежної безпеки», яка ним же і була створена. В даний час вказаний автомобіль використовує його син, який працює в ДСНС. За короткий термін перебування на посаді, і маючи невисоку як для службовця зарплатню Грицак І.І. спромігся придбати дорогу іномарку, відпочивати по декілька разів на рік на курортах за кордоном, тільки в цьому році перебував на відпочинках в Турції та Єгипті.

Ми надіємось що дана інформація буде ретельно перевірена органами влади та силовими структурами і дана відповідна оцінка діям даного керівника.

З повагою співробітники Держтехногенбезпеки, ветерани та пенсіонери МНС, підприємці області.

Додаток : Перелік суб’єктів господарювання з якими заключні угоди та суми щомісячних проплат за фіктивно надані послуги.

1. ДСД ПТ КР ТК «Панорама» – 3500 грн.
2. ТОВ «Сеф» – 3000 грн.
3. ТОВ КБ «Приватбанк» – 2500 грн.
4. ТОВ «Рома» – 2500 грн.
5. ТОВ Фірма «Ліга-Прім» – 2500 грн.
6. Карпацький ДСА АПК – 2000 грн.
7. ТзОВ «Фараон ЛТД» – 2000 грн.
8. ТзОВ «Адвентіс» – 2000 грн.
9. ТОВ «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» – 2000 грн.
10. ДП «Норма ТзОВ Рома» – 1500 грн.
11. ПрАТ «Імпульс» – 1000 грн.
12. ТОВ «Олбі – Рос Корона» – 1000 грн.
13.Чернівецьке обл. гуртово-роздрібне торг.
обєднання ОСС – 1000 грн.
14. ТОВ «Букоімпекс ЛТД» – 1000 грн.
15. ТОВ НФВ «Спецтехсервіс» – 1000 грн.
16. ТзОВ «Альянс Холдінг» – 1500 грн.
17. ТОВ «Дефіс» – 1000 грн.
18. КП «Чернівецьке тролейбусне управління» – 800 грн.
19. ТОВ «Ринок Головний» – 800 грн.
20. ЦКМ «Комбудінвест» – 800 грн.
21. ТзОВ «Балаком» – 600 грн.
22. ТзОВ «Будмакс» – 500 грн.
23. ТзОВ «Захід ЛТД» – 500 грн.
24. ТОВ ВКП «Чернівецький завод тепло-
ізоляційних матеріалів» – 500 грн.
25. ТОВ «Будторгінвест» – 500 грн.
26. МПП «Букрек» – 500 грн.
27. ПП «Антарес – 7» – 500 грн.
28. ПП «Мітаче» – 500 грн.
29. ТОВ «САВ-Дістрибюшен» – 500 гр.
30. ТОВ «Ринок Головний ТК» – 500 грн.
31. КВКП «ФАГ» – 500 грн.
32.ТзОВ «Вал – Ян» – 500 грн.
33. ПП «Мелауда» – 500 грн.
34. ТОВ ПТП «Укрпрогрес» – 500 грн.
35. ДПІІ «Автоінвесстрой» – 400 грн.
36. ТзОВ «Алтек-М» – 402,29 грн.
37. КП «ВУД» – 300 грн.
38. ТОВ «Барс» АТ «Сведбанк» – 300 грн.
39. ПП «Ялекс» – 300 грн.
40. ТзОВ ВП «Вектор-08» – 300 грн.
41. Чернівецька торгово-промислова палата – 500 грн.
42. ДП «Чернівцітурист» ПАТ «Укрпрофтут» – 2000 грн.

Всього на суму – 45002,29 гр.

peredplata