У Буковинки відібрали трьох малолітніх дітей

Прокуратура Глибоцького району вступила в судовий розгляд цивільної справи за позовом Служби у справах дітей райдержадміністрації в інтересах трьох малолітніх дітей.

«Працівники Глибоцької центральної районної лікарні повідомили Службу про загрозу здоров’ю та життю малолітньої дитини, мати якої відмовилася від її термінового стаціонарного лікування, – розповідає прокурор Глибоцького району Оксана Годлевська. – Як з’ясувалося, жінка раніше вже була позбавлена батьківських прав відносно двох старших дітей. А щодо трьох малолітніх, котрі проживають із нею, злісно не виконує обов’язки по догляду і це призвело до суттєвого відставання їх у розумовому та психічному розвитку».

Враховуючи інтереси дітей, фактичні обставини, а також додатково зібрані докази, прокурор підтримала позовні вимоги Служби у справах дітей. Як наслідок, Глибоцький районний суд прийняв рішення відібрати малолітніх дітей від відповідачки, без позбавлення її батьківських прав.
Усього впродовж 2013 року прокуратурою району здійснено вступ у судовий розгляд 5 цивільних справ з метою захисту 9 дітей.

peredplata