Чернівецькі інваліди потребують допомоги

Щороку напередодні Міжнародного дня інвалідів ведуться розмови про необхідність їх активної інтеграції в суспільство. Для цього на місцях робиться чимало, однак і багато чого ще можна було б зробити, аби і самі інваліди, і їхні батьки почувалися більш комфортно. Саме на розв’язанні таких проблем акцентує в своїй роботі увагу директор Чернівецького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Василівна Чобан. У рамках програми підтримки сімей, що виховують дітей та молодь з особливими потребами, діє клуб «Паросток», який об’єднує нині 92 родини. Діти та молодь залюбки відвідують клуб, з радістю спілкуються з соціальними працівниками та займаються у гуртках. Такі клуби конче потрібні, і їх має бути більше. Тут добре почуваються й матусі особливих дітей. Бо коли, приміром, дитина чи вже молода людина-інвалід займається арттерапією, матір в цей час може вирішити інші питання.

Але клуб тісниться у невеличкому приміщенні , до того ж на другому поверсі, куди ніяк не можна потрапити тим, хто не ходить. Саме тому родини дітей та молоді з особливими потребами звертаються до місцевих органів влади за можливості винайти приміщення на першому поверсі та у місці з добре розвиненою інфраструктурою.

Скаржаться неньки на водіїв комунального транспорту, котрі відмовляються від безплатного їх перевезення без дитини – мовляв, вони мають пільги, коли супроводжують хворих. А що робити, коли дитина лежача, а терміново треба з’їздити за медикаментами? А ще такі родини через брак бюджетних коштів, як їм пояснюють, не можуть безкоштовно придбати належні ліки, шприци, хоча мають у пенсійних посвідченнях відмітки про таке право.

У клубі «Паросток» по вул.. Українській, 22, чекають меценатів та просто людей доброї волі. Тут можна отримати адресу сім’ї з особливою дитиною для надання конкретної допомоги, тут з радістю приймуть допомогу – продуктами, іграшками, одягом, канцтоварами, коштами та поділять на всіх нужденних. Звертатися за тел.52 64 34 та 55 39 66.
Поспішаймо ж творити добро…

peredplata