Якщо впродовж трьох днів поспіль температура повітря не перевищуватиме 8 градусів, необхідно розпочати опалювальний сезон

Михайло Папієв: Якщо впродовж трьох днів поспіль температура повітря не перевищуватиме 8 градусів, необхідно розпочати опалювальний сезон

На цьому наголосив сьогодні під час традиційної апаратної наради голова облдержадміністрації Михайло Папієв. За повідомленням керівників профільних структур, теплопостачальні підприємства області готові до роботи, і вже в найближчі дні малі котельні розпочинають функціонувати і подавати тепло, насамперед в лікувальні і освітянські заклади. Глава крайової виконавчої влади, у зв’язку зі зниженням температурного режиму, звернув увагу і на необхідність вжиття протиепідемічних заходів. Як повідомив на нараді начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Шкробанець, нині спостерігається звичне для цього періоду збільшення випадків ГРВІ, однак до епідемічного порогу область не наблизилась.

За його словами, необхідною кількістю медикаментів регіон забезпечений, лікарні і персонал готові надати потрібну допомогу при виникненні епідемії грипу, зараз проводиться вакцинація населення. Особлива увага під час наради була приділена ситуації на водних об’єктах краю, стану гідротехнічних споруд, протипаводковим заходам і вибірці гравійно-піщаної суміші. Під час виступу начальника Дністрово-Прутського басейнового управління водних ресурсів Яна Дзюби з означених проблем, голова облдержадміністрації висловив вимогу вжити невідкладних заходів для наведення ладу на ставках і річках області, зокрема взяти на баланс всі гідротехнічні споруди. “Чому в одному районі це зроблено на 100 відсотків, в інших районах ведеться лише підготовча робота, в Кіцманському лише на 30%, Заставнівському – на 42%?”, – акцентував увагу Михайло Папієв. Він відзначив, що, скажімо, ставки на Заставнівщині під час паводків – потенційна загроза для обласного центру, насамперед мешканців Садгірського району. Глава крайової виконавчої влади зобов’язав всіх голів райдержадміністрацій надати звіт щодо виконання його доручення про паспортизацію всіх штучних водних об’єктів регіону, впорядкування їх утримування та безпечної експлуатації.

Михайло Папієв привернув увагу і до проблеми демонтажу старого мосту через Прут в місті Чернівці. “|Металоконструкції розібрали швидко, бо від цього мають зиск, а провести інші роботи не квапляться. Якщо повністю не демонтувати мостові конструкції, то, за висновками фахівців, при великій воді через це може бути зруйнований новий міст. Даю тиждень, щоб цю проблему було знято з порядку денного”, – зажадав голова облдержадміністрації. У цьому ж контексті Михайло Папієв звернув увагу на проблему несанкціонованої вибірки з річок гравійно-піщаної суміші. “Контролюєш проблему – щось робиться, а відтак знову повертається все на круги своя, – констатував голова облдержадміністрації. – Скільки це триватиме? За чиєю вказівкою, скажімо, два екскаватори, які було вилучено за незаконну вибірку гравійно-піщаної суміші в районі села Стрілецький Кут, повернули власнику? Очевидно, відповіді на ці питання вже має дати прокуратура”.

Серед подій тижня, на які звернув увагу підлеглих Михайло Папієв, проведення 15 жовтня традиційного сільськогосподарського ярмарку “Буковинська осінь – 2011”. Цьогоріч він відбудеться в Чернівцях на Калинівському ринку. Як відомо, раніше цей ярмарок проходив у Кіцманському районі, але, за словами голови облдержадміністрації, “складалося враження, що він швидше для чиновників обласного і районного рівня, аніж мешканців Буковини”. Тому цього року було вирішено організувати його в Чернівцях, щоб якомога більше людей могли відвідати його і придбати необхідні продукти буковинських аграріїв за цінами виробника, до того ж ознайомитися з продукцією буковинських аграріїв, сказав Михайло Папієв.

peredplata