В новорічні свята декларації платникам допомагала заповняти Снігуронька

В новорічні свята декларації платникам допомагала заповняти  Снігуронька  Напередодні Новорічних та Різдвяних свят відвідувачі Центру обслуговування платників податків чернівецької податкової інспекції мали можливість проконсультуватись з питань заповнення податкової звітності зі Снігуронькою.
Відвідувачів Центру обслуговування платників податків привітно зустрічала казкова Снігуронька, що було особливо приємно платникам податків, які у передсвяткові дні вирішили завітати до податкової інспекції.
Для відвідувача Сергія таке спілкування було не лише приємним, але й корисним. Сергій завітав до Центру запитати, як можна отримати податкову знижку за навчання доньки, а з’ясував, що встигає їх повернути ще й за 2012 рік.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує про можливість повернути до сімейного бюджету частину сплаченої вартості навчання через передбачений Податковим кодексом України механізм податкової знижки.
Податковою знижкою може скористатися кожен громадянин України, який офіційно працює, отримує заробітну плату, сплачує податки та при цьому оплачує навчання (своє або дітей).
Розмір коштів, які будуть повернуті на банківський рахунок, залежить від кількох факторів: розміру заробітної плати, суми утриманого впродовж року податку на доходи фізичних осіб, сплаченої вартості навчання за рік.
Звертаємо увагу, що мова йде не про навчальний, а про календарний рік. Тобто, до 31 грудня 2013 року ще є можливість подати документи для розрахунку податкової знижки за 2012 рік.
Увага! Подати заяву на отримання податкової знижки за 2012 рік можна лише до 31 грудня 2013 року. На наступний рік таке право не переноситься.
А вже з січня і до 31 грудня 2014 року можна подавати декларацію і відповідний пакет документів для отримання податкової знижки за 2013 рік.
Скористайтеся можливістю, наданою законодавством. Зверніться до податкової інспекції за місцем проживання та заповніть декларацію, бланк якої можна отримати в інспекції.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata