Чернівецькі «спрощенці» сплатили до бюджету 59 мільйонів

Платники єдиного податку – юридичні особи та приватні підприємці протягом цього року сплатили до бюджету понад 59 млн. грн., що на 11,8 млн. грн. більше, ніж минулоріч.
Як зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак: «приватні підприємці перерахували до скарбниці 41,9 млн. грн., що на 7,9 млн. грн. більше минулорічних показників; надходження від спрощенців – юридичних осіб цього року зросли на 3,8 млн. грн. і складають 17,1 млн. грн.».
На спрощеній системі оподаткування протягом 2013 року працювали 1692 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 12040 фізичних осіб-підприємців (І група – 2832, ІІ група -7481, ІІІ група – 1724).
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу платників податків на необхідність проведення своєчасних розрахунків із бюджетом. Адже за несплату авансових внесків єдиного податку протягом двох послідовних кварталів свідоцтво платника податку може бути анульоване за відповідним рішенням органу Міндоходів.
Нагадуємо, що протягом 2014 року платникам єдиного податку першої і другої груп слід розраховувати та сплачувати щомісячні авансові внески виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 1218,0 грн.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata