Все буде Донбас. Корупція вбиває

Все буде Донбас. Корупція вбиваєЦе жахливе відео пожежі на харківському заводі \”Хартрон\” наочно ілюструє те, як корупція в Україні забирає людські життя. Очевидець трагедії зафіксував, як люди вилазять з вікон палаючого будинку, рятуючись від вогню, і не отримують допомогу від пожежних.

[flash=425,264]http://www.youtube.com/watch?v=D5TV1gfj2Fg[/flash]

У борців з вогнем немає ні драбини потрібної довжини, ні тентів, для того, щоб врятувати вистрибуючих людей. Все, що вони можуть – поливати полум\’я водою, але цього виявляється недостатньо. Одна людина зривається і падає з висоти четвертого поверху, другій вдається злізти по кондиціонеру на третій поверх. Впав чоловік розбився на смерть.

Всього розбилися двоє. Вони загинули тому, що в півторамільйонному місті у пожежників вчасно не знайшлося шматка брезенту і 40-метрової драбини. В іншій країні люди, які потрапили в подібну ситуацію, могли б вижити, але в Україні гроші, які могли б бути витрачені на нові пожежні машини і тенти, йдуть на вертольоти для Януковича, \” відкати \” на тендерах, святкування річниці Стаханівського руху або витрачаються на лавочки для харківського метро за ціною \”Ланоса\”. Так-так, корупція – це не просто хабарі даішникам і куплені іспити у вузі. Це ще й смертельна загроза. Тому що у пожежників не вистачає драбин, а в лікарні – необхідного реанімаційного устаткування. Тому що в критичний момент вам не допоможуть з-за того, що міністр Табачник замовляв у Хорошковського підручники по 200 грн, а міністр Колесніков страждав гігантоманією і будував до Євро-2012 невиправдано величезні аеропорти і вокзали за мільярди.

Ціна однієї пожежної машини з 30-метрової сходами – 270 тисяч доларів. Загальна вартість автопарку мера Харкова Геннадія Кернеса – близько 2,5 млн доларів. Висновки робіть самі.

Загиблих, до речі, міг врятувати звичайний шматок копійчаного брезенту, який би не коштував міської скарбниці нічого. Або спеціальний батут для таких випадків. Але у харківських пожежних немає і такого простого пристосування.

Ціна такого \”кубу життя\” близько 40 тисяч гривень.

Якщо вже у харківського МНС не вистачає мізків і грошей, щоб купити його, такий подарунок харківським пожежникам могло би зробити місто в інтересах своїх громадян, раз є така проблема. Але Добкіну і Кернесу простіше шкірити зуби у Фейсбуці і лаяти \”хохлів\”. І збирати гроші на відновлення пам\’ятника Леніну в Києві. Істукан Леніна важливіше пожежної машини, звичайно ж.

Сьогодні вони стали вбивцями. Не зі зла, але по халатності. Як і глава МНС Михайло Болотських, у якого в міністерстві такий бардак.

peredplata