У зв’язку з морозами буковинські рятувальники встановлюють пункти обігріву

За даними Чернівецького обласного гідрометеоцентру з 24 по 27 січня на території Чернівецької області очікується зниження температури до -12-17 градусів нижче нуля, а в східних районах краю до – 19 градусів морозу.

У зв’язку з цим та з метою попередження нещасних випадків, спричинених низькими температурами, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області буде розгорнуто 14 пунктів обігріву.

Вони будуть встановлені в усіх районних центрах та м. Чернівці і там в цілодобовому режимі чергуватимуть рятувальники та волонтери. В обласному центрі пункти обігріву будуть розташовані на території парку «Жовтневий» по вул. Гайдара, 4 та на вул. Ентузіастів. Одночасно з цим створено соціальні патрулі, до яких, окрім рятувальників, входитимуть працівники соціального захисту, представники місцевих органів влади, медики та правоохоронці. Всього буде залучено близько 60 працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області наполегливо радить громадянам за можливості якомога менше перебувати на вулиці. Рятувальники нагадують громадянам, що існує декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді.

Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Повернувшись додому після прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля. Пам’ятайте, що виконання цих правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я. Повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata