У Чернівцях люди штурмують ОДА (додано відео і фото)

Саме зараз як передає наш кореспондент телефоном з місця подій мітингувальники вибивають центральні двері приміщення ОДА.

У Чернівцях люди штурмують ОДА (додано відео і фото)

Біля адміністрації зібралось біля тисячі людей, кількість народу постійно збільшується. Через розбиті вікна люди витягують міліцейські щити. Зі стіни адміністрації знято вивіску Чернівецької ОДА.

У Чернівцях люди штурмують ОДА (додано відео і фото)

Люди вимагають прийняття рішень депутатами на підтримку народу, скандують: \”Папієв виходи!\” Максим Бурбак закликає до створення народних рад.
Мітингувальники намагаються прорватися всередину.

Міліція забарикадувалася зсерелини та застосовує проти людей слізогінний газ.

Папієв пообіцяв вийти до людей. Люди чекають на нього, скандуючи: \”Папієв йди у відставку!\”

Папієв вийшов до людей і повідомив, що розпочалась сесія облради і він особисто проконтролює прийняття рішень. Народ не згідний і продовжує вимагати відставки голови ОДА.

У Чернівцях люди штурмують ОДА (додано відео і фото)

У Чернівцях люди штурмують ОДА (додано відео і фото)

До будівлі адміністрації під’їхала швидка допомога для надання допомоги потребуючим. Також медики дали поради людям як поводити себе в разі використання міліцією газу: закривати обличчя та лягати на землю.

Петру Кобевку міліціонери бризнули газом в очі, він був на передовій, зараз медики надають йому допомогу.
Силовики кидають у натовп димові гранати.

Одному з мітингувальників, молодому хлопцю, розсікли голову, медики надали йому невідкладну допомогу та хотіли везти до медичного закладу.
Однак люди, побоюючись переслідування молодої людини, не дозволили його вивезти.

Папієв та Гайничеру просять людей заспокоїтись й обіцяють прийняти потрібні рішення. Люди вигукують: \”Ганьба!\” \”Папієв у відставку!\”
Протистояння триває.

Декілька з міліціонерів, що патрулювали поряд почали кликати на допомогу для захисту адмінбудівлі інших правоохоронців. Та вони відмовились. Міліція з народом!

Як щойно повідомив наш кореспондент депутати почали втікати через чорний хід, люди побігли блокувати виходи.

Як повідомляє наш кореспондент чернівчани та буковинці пропонують гроші для придбання необхідних медикаментів та медичних засобів, працівники аптек безкоштовно надали для мітингувальників одноразові маски, бинти та інші медичні засоби.

peredplata