Небайдужі буковинці підгодовують диких птахів та звірів

Небайдужі буковинці підгодовують диких птахів та звірівМороз та сніг стали справжнім лихом для диких птахів, які не полетіли у вирій, а залишилися на зиму на Буковині. В умовах браку природного корму перезимувати їм вдається лише завдяки небайдужим буковинцям, які підгодовують їх у найскрутніший час. Лісівники Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства також долучаються до доброї справи. Вони сиплють зерна кукурудзи у місцях найбільшого скупчення диких качок на берегах річки Прут. Впевнені, навіть якщо птах з’їсть хоча б кілька зернин, це вже піде йому на користь.
Лісівники розповідають, що на Буковині є окрема популяція крижнів, які не летять у теплі краї і зимують на Пруті. Уже майже десяток років ці качки виживають завдяки буковинцям, які привозять до річки корм.
З настанням холоду та збільшенням снігового покриву ускладнилось життя не лише птахів, а й усіх лісових мешканців. Зважаючи на це, користувачі мисливських угідь Буковини активно підгодовують зубрів, оленів, кабанів, козуль, зайців, куріпок та лебедів. Для цього ще минулого року було заготовлено необхідні корми.

Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata