Кампанія декларування перетнула екватор

Кампанія з декларування доходів фізичних осіб йде повним ходом. Чернівчани заповняють декларації в Центрі обслуговування платників, надсилають електронною поштою, користуються електронними сервісами Міндоходів. Завершення кампанії припадає на 30 квітня 2014.
«Про отримані доходи вже відзвітували 783 чернівчанина, які задекларували 27,7 млн. грн. Найбільша кількість декларантів – спадкоємці (81 житель обласного центру), задекларована сума доходу цією категорією декларантів – 11,4 млн. грн. Цього року активніше декларують доходи громадяни, які отримали інвестиційний прибуток (50 осіб). Сума задекларованих доходів від інвестицій складає майже 7 млн. грн. Доходи від квартирантів вже задекларували 40 чернівчан, які в минулому році отримали 2,7 млн. грн.», – повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Віктор Гетьман.
Традиційно активними декларантами є претенденти на податкову знижку. Станом на 12 березня до міської податкової вже подано 454 декларації, у відповідності до яких чернівчанам повернуть понад 576 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що в приміщенні Центру обслуговування платників податків створено належні умови для полегшення процесу подання декларацій, забезпечено відкритий доступ громадян до інформації. Працівники фахово роз\’яснюють норми податкового законодавства, надають консультативну допомогу під час заповнення декларацій, допомагають освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді.
Тож, звертаючись до тих мешканців міста Чернівців, хто ще не встиг подати декларацію про доходи за минулий рік, просимо не зволікати і до 1 травня виконати свій конституційний обов’язок з розумінням того, що сплачений податок повернеться до кожного у вигляді тих чи інших соціальних благ.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata