Чернівецькі свободівці в Києві взяли участь у Марші Слави УПА

Непростою виявилася організація поїздки для буковинської свободівської сотні на Марш Слави УПА. Попередні домовленості, які раніше діяли з офіційними перевізниками, на сьогодні втрачені через тиск на них з боку правоохоронців. Цього разу організатори поїздки завчасно вирішили везти людей з Чернівців до Києва рейсовим транспортом – автобусами та потягами. Тому, розосередившись в Чернівцях на різні транспортні маршрути, свободівці ввечері 13 жовтня вирушили до Києва.
«Наперед було домовлено, що всі зустрічаються 14 жовтня о 14.30 біля метро Театральна на вул. Богдана Хмельницького. Звідти з 15.15 буковинська свободівська сотня, вишикувавшись колоною, вирушила до пам’ятника Шевченку. Як і в минулі роки, так і цього разу, буковинські свободівці розташувалися біля підніжжя пам’ятника, утворивши собою базову колону біля якої був перед початком заходу розкладений великий прапор України», – зазначив голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.
На Вічі Слави УПА, яке розпочалося з 16 години, ведучим був один з свободівських лідерів, в минулому спортивний журналіст Ігор Мірошниченко. Спочатку виступили голови облрад Тернопільщини, Львівщини, Івано-Франківщини. Від імені свободівських депутатів всіх рівнів рад звернення до керівництва держави зачитав наприкінці свого виступу Олексій Кайда, присутні депутати одноголосно підтримали це звернення. Далі продовжилися виступи лідерів «Свободи» та запрошених на Віче. Від КОДу виступив Голова Київської міської організації ВО «Батьківщина» Сергій Одарич. Виступили також представник УНА-УНСО Ігор Мазур (Тополя) та Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь.
«Свободівці у своїх виступах недвозначно заявили, що будуть вести боротьбу з цим антинародним режимом Януковича-Азарова до повної перемоги і кожен хто підтримає цю справу, буде нашим союзником і побратимом. А хто буде лише базікати та займатися самопіаром, а тим часом загравати з владою – той лише відволікає від боротьби і є по іншу сторону барикад», – наголосив Віталій Мельничук.
На завершення виступив Олег Тягнибок, вдало об’єднавши думки всіх промовців, лідер партії вкотре підтвердив що лише безкомпромісна системна боротьба дасть результат, і «Свобода» йде на таку боротьбу у всіх її проявах. Саме до цього нас закликають ті хто боровся за волю України у всі часи визвольних змагань і насамперед ті хто 69 років назад на основі ОУН створив УПА. Зразки героїзму вояків УПА для всього світу стали взірцем боротьби за самовизначення своєї нації.
Після виступу Тягнибока Віче завершилося і на вул. Володимирській організатори почали формувати велелюдну колону Маршу Слави УПА. За планом організаторів Маршу колона формується з сотень, кожну з яких розпочинають банери, з відповідними заходу гаслами, за яким ряди колони формуються по 5-6 чоловік. Буковинська сотня із більш ніж 150 сотень була 33. Колона була настільки довгою, що коли чернівецькі свободівці підходили до Софіївської площі, то в той момент завершувалося формування велелюдної колони Маршу Слави УПА (довжина колони була більше 2 км.). Маршрут колони пролягав по вул. Володимирській через Софіївську площу до Михайлівської площі, де після Маршу святкування продовжилося концертом за участю популярних українських гуртів.
У цьогорічних святкових заходах в Києві з нагоди відзначення 69-ї річниці від утворення УПА, за найскромнішими підрахунками взяли участь близько 15 тис. небайдужих українців, які після цього заходу той вогонь боротьби понесли в усі куточки української держави. Боротьба з антинародним українофобським режимом за Українську Соборну Державу продовжується до повної перемоги проукраїнських сил. Націоналісти «Свободи» переконані що перемога буде за нами і Україна зможе розвиватися як європейська самостійна держава де панує соціальна справедливість, де поважають представників всіх національностей, що проживають в Україні, але насамперед шанують національну гідність українців і держава сприяє розвитку української нації.

peredplata