Правоохоронці та громадськість допоможуть дітям попередити правопорушення

З цією метою тривають спільні рейди з виявлення правопорушень серед дітей
У вихідні дні рацівники УМВС України в Чернівецькій області разом з представниками громадських формувань, в складі мобільних груп у вечірній та нічний час проводитимуть заходи, скеровані на попередження правопорушень, вчинених дітьми та відносно них.
До складу мобільних груп входять співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС та усіх райвідділів міста Чернівців, громадські помічники правоохоронців, представники управління освіти міської ради та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Спершу для всіх проводять спеціальний інструктаж.
– Наша мета незмінна, – зауважує начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС Микола Басараб, – ми виявляємо неповнолітніх, які у темну пору доби перебувають на вулиці, дізнаємося чому вони без супроводу дорослих прогулюються у пізній час, де і з ким проживають, після чого телефонуємо батькам та повідомляємо місцезнаходження їхніх дітей.
Також рейди мають на меті виявлення фактів порушення правил торгівлі спиртними напоями і тютюновими виробами, втягнення дорослими особами неповнолітніх у пияцтво, а також дотримання закладами дозвілля обмежень щодо перебування дітей у розважальних закладах після 22-гої години.
Під час рейдів з 14 на 15 березня було перевірено 30 місць скупчення людей, 12 територій навчальних закладів. Всього перевірили 18 дітей. З 12-ма провели профілактичні бесіди і на 6-х склали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. Також за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення на одного повнолітнього чернівчанина.
СЗГ УМВС України
в Чернівецькій області

peredplata