Чернівчани долучаються до добровільного пенсійного страхування

З початку року 67 мешканців м. Чернівців уклали договори про добровільне пенсійне страхування та скористалися можливістю добровільно вносити щомісячні внески для одержання додаткової пенсії. Протягом 2-х місяців цього року вказана категорія платників перерахувала до бюджету 59,6 млн. грн. єдиного внеску.
За словами начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського, така активність чернівчан підтверджує зростання свідомості та відповідального ставлення до власного майбутнього.
Відповідно до чинного законодавства, на добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні мають право особи, які досягли 16-річного віку та не належать до платників єдиного внеску. Також укладати договір про добровільну участь у системі загальнообов\’язкового державного пенсійного страхування можуть іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, та громадяни України, що постійно перебувають за межами України.
Щоб укласти відповідний договір, необхідно обрати умови добровільного страхування та звернутися до податкових органів за місцем проживання. Мінімальний розмір єдиного внеску не може бути меншим за 422 грн. 65 коп. на місяць.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що подання звітності з єдиного внеску та його сплата як і раніше здійснюється до органів доходів і зборів.
Останнім днем подання звітних документів за лютий та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є 20 березня 2014 року.
Нагадуємо, що звітувати роботодавці, які використовують працю найманих осіб, повинні щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця, за основним місцем своєї реєстрації.
Нараховані суми єдиного внеску страхувальники сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata